Veelgestelde vragen

Doet u ook huisbezoeken?

Neen. Niet alleen is een huisbezoek aanvragen omslachtig, want eerst moet u een attest van uw huisarts hebben vooraleer dit kan, de behandelmogelijkheden zijn beperkt, er kan vrijwel niets, zelfs een grondige controle is niet mogelijk.

Bovendien kan ik de hygiëne niet garanderen op een externe locatie. Daarom kan het sowieso al niet.

Wat is uw procedure voor nieuwe patiënten?

Er is een tijdelijke patiëntenstop.

Nieuwe patiënten kunnen zich wel aanmelden voor een controle in 2022, maar in 2021 geef ik de prioriteit aan wie reeds patiënt is.

Door ervaringen uit het verleden kunnen nieuwe patiënten echter alleen een controle boeken. Het is immers onmogelijk om bij een onbekende in te schatten hoeveel tijd er nodig is en hoeveel werk er in werkelijkheid is.

Bovendien is er extra administratie: nieuwe fiche aanmaken, nieuwe anamnese,...

Bent u geconventioneerd?

Neen. Niet iedere behandeling is hetzelfde, het is dan ook een compleet verkeerd principe om die dan als hetzelfde te behandelen. Gelukkig hebben overheid en mutualiteiten de laatste jaren ingezien dat hun voorstellen totaal onrealistisch geworden waren en onze eisen tegemoet getreden. Om deze reden kan tandarts Dominique Thomas in +/- 90% van de gevallen toch de conventie toepassen, met alle (pseudo)nomenclatuurnummers.

In gevallen waarbij dit niet kan, is besloten de prijs van de behandeling aan te passen en niet in te leveren op de kwaliteit.

U heeft mij doorgestuurd naar een specialist, maar ik moet te lang wachten op een afspraak, kan u iemand anders aanbevelen?

Dat kan ik zeker. Maar maak u geen illusies, bij de meeste specialisten zijn de wachttijden zeer lang. In de meeste gevallen komt u van een kale kermis thuis.