top of page

Mijn diensten

Als eerstelijnszorg kan u altijd aankloppen voor alles in de mondzorg

Perfect Smile

Conserverende tandheelkunde

Uw standaardbehandelingen

Tandbederf aanpakken. In de praktijk wordt uitsluitend met composiet gewerkt (witte vulling) en niet met amalgaam. Niet omdat dit laatste slecht zou zijn, het is zeker niet nodig alle amalgaamvullingen te vervangen. Hierbij wordt zoveel als mogelijk minimaal invasief gewerkt en gekozen voor degelijke onderlagen indien nodig en driestapsbonding ipv de populairdere maar minder goede all-in-one producten.

Implantologie

Van planning tot plaatsing

Tandarts Dominique Thomas heeft een jarenlange ervaring met alle implantaatwerk, gaande van solitaire implantaten tot en met full-mouth bruggen. Ook tussenoplossingen zoals klikprotheses op implantaten vormen geen probleem.


Hiervoor wordt er samengewerkt met gekwalificeerde stomatologen en parodontologen uit de streek die op basis van een met u te overleggen planning de nodige zorgen uitvoeren.

jonathan-borba-W9YEY6G8LVM-unsplash.jpg
the-humble-co-cADflhZzgyo-unsplash (2).j

Preventieve tandheelkunde

Uw garantie op een zorgeloos leven

Men kan haast niet geloven hoe klein de link tussen "tandpijn" en "tandproblemen" is. Heel veel tandproblemen blijven zo onopgemerkt door de patiënt en kunnen rustig erger worden. In plaats van een goedkope, snelle en succesvolle behandeling wordt de patiënt door uitstel dikwijls gedwongen om dure, verregaande en/of complexe behandelingen uit te voeren met een twijfelachtige prognose.

Doe uzelf dat niet aan en neem uw gezondheid in eigen handen. Boek vandaag nog uw afspraak voor een preventieve controle.

Parodontologie en reinigingen

"Zonder een stevige fundering krijg je het moeilijk om iets van waarde te creëren" - Erika Oppenheimer

Tanden zijn belangrijk, het weefsel waarin ze ingebed zijn evenzeer. Niet alleen is een ongezond tandvlees vaak pijnlijk en onaangenaam voor zowel patiënt als zijn omgeving, het is ook een risicofactor voor hart- en vaatziektes, diabetes, longinfecties, reuma, complicaties bij de zwangerschap en Alzheimer.

Daarom screent tandarts Dominique Thomas het gebit niet alleen op tandbederf, maar ook parodontale problemen. Meestal kan via reinigingen en dieptereinigingen de toestand onder controle gehouden worden, minder vaak is een samenwerking met een gekwalificeerde parodontoloog nodig.

caroline-lm-JiBssiZVPZA-unsplash.jpg
daniel-frank-wKbWAMlHgNo-unsplash.jpg

Esthetische tandheelkunde

Uit het aanbod

Cosmetische procedures, zonder therapeutisch nut, behoren niet langer tot het pakket van diensten dat ik aanbied.

Het was al langer niet de core business van de praktijk, maar werd toch sporadisch toegepast (bleachings, facings, Icon,...) om een kwaliteitsvolle behandeling te garanderen tegenover illegale bleekcentra.

De nieuwe BTW-wetgeving waarbij er 21% BTW moet geheven worden op niet-therapeutische behandelingen maakt het aanbieden van deze niet-essentiële diensten niet meer rendabel, mede door de extra administratie dat hiermee gepaard gaat (4x een BTW aangifte op een jaar).

Kroon- en Brugwerk en andere protheses

Iets om je tanden in te zetten

Tandarts Dominique Thomas heeft jarenlange ervaring met zowel vaste als uitneembare protheses. Zowel volledige protheses als gedeeltelijke, waarbij nog een deel van je eigen tanden aanwezig zijn. Hierbij worden geen compromissen gesloten naar mondgezondheid toe, want niet elke prothese is even goed voor je mond.

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw eisen en budget om voor u de beste oplossing aan te bieden.

Zodat u weer breed kan glimlachen.

rudi-fargo-MjO2ZWzPLtc-unsplash (1).jpg
endo.jpg

Endodontie

Niemand staat er om te springen, maar soms moet een tand een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Tandarts Dominique Thomas heeft zich bekwaamd in de meeste wortelkanaalbehandelingen en slechts zelden wordt er doorgestuurd naar een specialist.

Hierbij staat uw veiligheid steeds op de eerste plaats. 

Kindertandheelkunde

Ook kinderen zijn welkom bij tandarts Dominique Thomas. Voor kinderen kan een bezoek aan de tandarts heel wat impact hebben op hun emoties. Daarom is het van groot belang om kinderen op hun gemak te stellen en te laten wennen aan de tandarts.

Vanaf de leeftijd van 2,5-3 jaar wordt aangeraden een eerste bezoek te brengen. Hierdoor wordt langzaam een vertrouwensrelatie opgebouwd. De ervaring leert dat urgenties bij kinderen bij een voor hun onbekende tandarts meestal traumatiserend zijn. Om deze reden zal altijd een eerste controle plaats vinden bij nieuwe patiëntjes.

Wanneer de emoties te veel zijn, wordt altijd naar een oplossing gezocht.

kindjes.jpg
bottom of page